Gordijnen kiezen

 


 

 

Hoe je het ook wendt of keert, gordijnen kunnen een kamer nooit ruimer laten lijken, ze werken altijd verkleinend.

Wel kun je dat effect zo klein mogelijk maken.

 

De juiste gordijnen

Bijvoorbeeld door te kiezen voor een stof waar nog licht doorheen komt of voor niet-geplooide gordijnen. En wil je juist een intieme sfeer? Combineer dan vitrage met een overgordijn in een warme tint.  Er zijn tegenwoordig mooie, moderne versies van vitrage verkrijgbaar, zoals organza’s met een weerschijnend effect in een andere kleur (changeant). Het overgordijn krijgt volume door te kiezen voor een dubbele plooi en een gewatteerde voering.  Natuurlijke materialen met een grove structuur, zoals linnen en katoen zorgen voor een stoere uitstraling.

 

Kijk ook naar de stijl van je huis:

in oude huizen staan geplooide, rijke stoffen mooi, terwijl rechte gordijnen het goed doen in nieuwbouw. 

Tip: Gordijnen tot op de grond staan eigenlijk altijd het mooist.

 

Mooie gordijnen kiezen

Prachtige gordijnen en een ruim assortiment vind je in onze shop. Hier vind je raamdecoratie die precies past bij jouw stijl en interieur.Onze gordijnen met een hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen.

 

In welke gevallen moet je gordijnen voeren?

Sommige stoffen verkleuren in het zonlicht, een voering gaat dat tegen. In de slaapkamer is het ook slim om gordijnen met een (lichtdichte) voering te nemen, zodat het er goed donker wordt. Bij ramen met enkel glas zorgt een gewatteerde voering voor isolatie.

 

 

 

Weetjes & tips over gordijnen

  • Als de kamer hoger is dan drie meter, is het verstandig om voor een dubbele plooi te kiezen, anders is er geen plooivorming meer over aan de onderkant.
  • Stem de gordijnen af op de inrichting. Bij een moderne betonnen vloer, kunnen warm getinte gordijnen voor sfeer zorgen. Bij een houten vloer staan moderne gordijnen in een off-white tint prachtig.
  • Als je voor een dessin kiest met een groot patroon, heb je extra stof nodig. Het is namelijk het mooist als op elke baan het hele patroon terugkomt.
  • Bij een zeilmakerij kun je nestelringen door de stof laten slaan. Dat combineert goed met een industrieel ophangsysteem.
  • Gordijnstoffen uit speciaalzaken zijn voorgewassen, maar dan nog moet je rekening houden met een krimp van drie procent. Chemisch reinigen is het veiligst.
  • Natuurlijke stoffen, zoals wol en linnen, reageren sterk op de luchtvochtigheid. Het is slim om bij deze stoffen een ruime zoom te nemen en de gordijnen vijf centimeter over de voer te laten slepen. Ook handig bij een ongelijk vloerverloop.

 

Bron: VT Wonen